Lag din egen yoghurt

Det er ingen tvil om at yoghurt er sunt og godt, men det er likevel ikke sikkert du finner drømmesmaken din i butikken. Kanskje du drømmer om en veldig spesiell yoghurtsmak. I så fall bør du prøve å lage yoghurt selv.

Yoghurtbakterier fra yoghurt

Yoghurt er laget av melk som syrnes ved hjelp av spesielle melkesyrebakterier. For å lage yoghurt selv, trenger du altså disse bakteriene. Den enkleste måten å lage yoghurt, er ved å bruke bakterier fra vanlig yoghurt, for eksempel yoghurt naturell. Det virker kanskje litt rart, for da kan du jo like godt kjøpe yoghurt. Men poenget er at et lite beger yoghurt kan mangedobles dersom du behandler ingrediensene riktig. For å lage yoghurt selv, trenger du bare helmelk og litt yoghurt. Lag små eller større porsjoner, alt etter hvor mye yoghurt du spiser. Barna kommer til å elske å være med på dette, men sørg for å beskytte klærne deres slik at de holder seg rene. Nettbutikken kidsbrandstore.no har fine barneklær som egner seg også til eksperimenter på kjøkkenet.

Test ut mange smaker

Fordelen med å lage en stor porsjon, er at du kan eksperimentere med mange ulike smaker. Del opp yoghurten i mange porsjoner, og test ut ulike smaker for å lage din helt egne smaksvariant. Bær fra hagen eller fra skogen er som regel en sikker vinner, men du kan også tilsette krydder eller andre godsaker. Med hjemmelaget yoghurt har du mange muligheter. La barna bli med og teste og smake seg fram til nye varianter. Yoghurten kan serveres sammen med frokostblandinger, og når noe er hjemmelaget, blir det enklere å få barna til å spise maten. Spesielt dersom de selv har vært med på smakstestingen.

Hold av litt

Dersom du holder av litt av den hjemmelagede yoghurten, kan du bruke denne porsjonen til å lage en ny stor porsjon. Du kan rett og slett fortsette å bruke den samme bakteriekulturen flere ganger akkurat som med surdeig. Klar du kjøper hos kidsbrandstore.no kan ofte også brukes på nytt igjen. De kan gå i arv til søsken, eller byttes bort på en bruktbutikk eller en byttekveld. La gjerne barna velge selv hvilke klær de vil ha fra kidsbrandstore.no, på samme måte som du lar barna være med og teste smaker på den nye yoghurten din.

Yoghurt

panoply