Hvordan blir yoghurt laget?

I denne artikkelen skal vi snakke om hvordan yoghurt blir laget. Det første vi skal se på er hva yoghurt egentlig er for noe, altså hvor det kommer fra. La oss se på dette.

Syrnet melk

For det første så må vi huske at yoghurt bare egentlig er en slags type syrnet melk. Når vi lager yoghurt i fabrikker så skal det legges til syrnet melk, sukker, fargestoffer og andre ting. Vi kan ende opp med å blande melk, krem og andre ting, og det er også viktig å pasteurisere yoghurten.

Dersom du drar til et meieri så kan du få sett nærmere på hvordan hele prosessen foregår, og når du først er der kan du for all del ta bilder dersom du har lyst til å gjenskape skapelsen. Husk å kjøpe deksel og annet mobiltilbehør til f.eks Samsung gjennom denne lenken som er vedlagt. Dersom det blir en for lang omvei til deg så kan du selvfølgelig også lage deg hjemmelaget yoghurt uten å stjele hemmeligheter fra fabrikkene. La oss se på hvordan du kan gjøre dette.

Hjemmelaget

For å lage en god yoghurt hjemme så trenger du dessverre yoghurt til å begynne med. Prosessen blir mye enklere når du allerede sitter på de riktige bakteriene som må til for at yoghurten din skal bli riktig. Du kan jo selvfølgelig lage dine egne bakterier også, men det blir virkelig lettere å kjøpe yoghurt til å begynne med selv.

Det første du trenger å gjøre er å rense en del ris med vann, sile ut dette vannet som har “vasket” risen, for deretter å forsegle dette vannet (alene) i en krukke over 3-5 dager. Vent til det begynner å lukte litt søtt. Dersom det blir for surt så har du ventet for lenge.

Etter at du har dette risvannet så skal du finne deg en ny krukke og tømme så mye melk opp i den som du vil, så lenge du husker å legge til 10 % risvann av melkens volum. Etter dette kan du vente i to døgn og se hva det er som foregår. Husk å forsegle krukken med et stykke tøy eller noe lignende slik at den kan puste litt. Du kommer til å merke at det er en del ost som har vokst seg frem, denne kan du fjerne og bruke til noe annet, men det er selv væsken under osten du vil ha. Skrap, sil og gjør det du trenger for å trekke ut disse bakteriene, og bruk dem til å lage yoghurten din. Eller kjøp yoghurt.

Ellers skal du koke melk, sette ned på lav varme og røre rundt en del, småkok det i 15 minutter, fjerne fra varmen og kjøle ned melken og legge til en teskje yoghurt og la det stå på 40 grader celcius i cirka 8-10 timer.

panoply