Yoghurt et must i hudpleieprodukter!

Det finnes mange hudpleieprodukter å få kjøpt, men du trenger faktisk ikke å bruke en formue på ferdige produkter. Du kan lage sunne og enkle hudpleieprodukter selv. En av fordelene med å lage hudpleieprodukter selv, er at du vet nøyaktig hva produktene inneholder. Dermed kan du unngå allergifremkallende stoffer, som kan finnes i enkelte produkter. Ved å lage hudpleien din selv, kan du tilpasse produktene til eget behov, og du kan tilsette urter og andre naturlige ingredienser som er lett tilgjengelig. Hva med å bruke rosevann fra dine egne hageroser, eller agurk som du har dyrket i din egen hage. Det er veldig lett å lage rosevann, og dette vannet kan brukes både i badevannet og til ansiktspleie. Mange andre ville urter og hageplanter egner seg også fint til hudpleie. Og noe av det beste du kan gi huden, er faktisk youghurt. Ja, du leste riktig. Yoghurt er en fin grunningrediens for en ansiktsmaske.

Hvorfor yoghurt til huden?

Mange ferdigkjøpte hudpleieprodukter inneholder unødvendige ingredienser, og ofte lover de underverker, uten at de kan holde det de lover. Hvis du lager hudpleien selv, har du full kontroll over innholdet, og du kan unngå ingredienser du ikke tåler eller ikke vil ha i hudpleien din. Youhurt er en god og mild ingrediens, som inneholder blant annet melkesyre og sink. Melkesyre er oppfriskende for huden, mens sink motvirker akne og uren hud. Kombinasjonen av disse ingrediensene er derfor ideell. Du kan blande inn andre ingredienser i yoghurten, for eksempel gulrot eller agurk. Yoghurt naturell er selvsagt best å bruke. Yoghurtmasken du har laget påføres ansiktet. La masken virke 15 til 20 minutter, og skyll den deretter av. Unngå å bruke yoghurt på solbrent hud. Ellers kan du fint bruke yoghurtmaske daglig, dersom du vil. Du kan blande inn ulike eller urter. Lag gjerne avkok av blomster du har plukket selv. FInn informasjon om urter på nettet, for å finne ut hvilke urter som egner seg best til din hudtype. Ved å bruke yoghurtmaske jevnlig, øker hudens glød.

Andre naturlige hudpleieprodukter

Av og til er ikke en maske nok til å rense huden. VIl du ha dyprensing av huden, kan du lage en ansiktsskrubb av honning og sukker. Sukkerkornene gir huden en mild rengjøring, og honning virker desinfiserende. Denne skrubbekremen kan også brukes på kroppen og føttene. Et fotbad med honning eller yoghurt er godt for huden på føttene, og det er viktig å ta vare på føttene. Du kan også sette til ulike urter eller blomsterblader fra hagen. Bruk gode sko, for eksempel converse sko på beina, og unngå høye hæler og trange skotupper. Vask føttene jevnlig, og skrubb eller fil vekk hard hud. Føttene skal bære deg i mange år, så sørg for at de får godt stell. Naturlig hudpleie er sunt, lett og lage og rimelig. Og du kan bruke ting du finner i din egen hage eller i kjøkkenskapene. Dermed har du ingrediensene lett tilgjengelig når du trenger dem.

panoply