En yoghurt om dagen er godt for magen!

Yoghurt har blitt svært populært og kommer i et stort antall ulike varianter og smaker. Slik at du kan finne din favoritt. Yoghurt inneholder en del av de gode bakteriene som er bra for tarmsystemet og hjelper til med å holde magen glad og fornøyd. Yoghurt inneholder i tillegg viktige proteiner, kalsium, jod, B-vitaminer og fosfor. For å sikre at du får i deg det kalsiumet som er anbefalt, gir en yoghurt deg en tredjedel av det du trenger. Magen liker gjerne å få litt påfyll mellom måltidene, og da er en yoghurt akkurat nok til å gi magen og kroppen det den trenger for å holde deg gående til neste måltid. Noen yoghurter inneholder mer sukker enn andre, og noen har større proteininnhold, les gjerne på innholdsfortegnelser for å finne den som passer deg

Protein – kroppens byggestener

Innholdet av proteiner varierer fra mye fra den ene yoghurten til den andre. I tillegg til “vanlig yoghurt” finner vi også andre varianter av mellommåltider i kjølehylla, fra skyr/kesam/kvarg og Cottage cheese, til den vanlige youghurten og den greske varianten. Selv om det er protein i vanlig yoghurt, er det mer i den greske varianten, men mest protein finner vi i Skyr/kvarg/kesam og Cottage cheese. (disse er jo egentlig ost, og ikke yoghurt). Så hvis du er ute etter et størst mulig proteininnhold, ta en titt på innholdsfortegnelsen. Den vil også gi deg en pekepinn vedrørende sukker- og fettinnhold. Dette er uansett mellommåltider som bidrar med viktige næringsstoffer kroppen din trenger.

Mange barn liker yoghurt, men mange foreldre er redd for å gi det til sine små av frykt for sukkerinnholdet i yoghurt spesielt beregnet på barn. og det er i mange typer relativt mye sukker, fett og kalorier. Imidlertid kan et riktig valg gi barnet ditt et fint supplement til kosten. En liten yoghurt inneholder ca 15 gram sukker, i tillegg til at den bidrar med viktige næringsstoffer som proteiner, kalsium, jod, B-vitaminer og fosfor. Det er derfor lurt å for eksempel bytte ut saft, kjeks og andre søte drikker/juser/mos med en yoghurt. Denne kan også gjøres “sunnere” ved å kjøpe naturell yoghurt og selv tilsette most frukt og bær.

En kropp som takler en fest

At yoghurt er sunt for kroppen din, og gir deg et godt tilskudd av viktige næringsstoffer, er velkjente og anerkjente fakta. Det er dessuten enkelt å fylle på kroppen med det ekstra energitilskuddet du trenger uten masse styr. Hvis du skal arrangere party, eller blir valgt ut til å finne på noe morsomt på neste firmaarrangement, er det fint å vite at dine batterier ikke trenger gå tomme selv om kanskje hodet er tomt for ideer. Yoghurt hjelper ikke for å finne på morsomme leker, men trenger du hjelp kan du søke opp https://www.partyking.no/ . Der finner du alt du noen gang har drømt om, eller ikke hatt nok fantasi til drømme om at finnes. Der er ideer og utstyr til morsomme leker, pynt og utstyr, antrekk og mer enn du kan trenger til en enkelt fest. Der finner du ideer og produkter for alle de festene du kommer til å bli valgt til å arrangere, ja, du kommer til å bli den reneste Partykongen.

panoply