Alt om yoghurt

I denne artikkelen skal vi snakke om yoghurt, og vi begynner ganske enkelt med å gi en liten forklaring på hva yoghurt faktisk er. Etter dette skal vi gå gjennom de forskjellige typene som finnes i dag, og hva de kan gjøre for oss. Vi skal altså se på helsefordelene som vi kan oppnå gjennom å innføre å spise yoghurt oftere.

Yoghurt

I bunn og grunn så er yoghurt laget av melk. Dette skjer enkelt og greit ved at melken blir syrnet. Dette gjør vi ved å først homogenisere melk og deretter syrner vi den med en yoghurtkultur. Denne yoghurtkulturen er en slags bakterier som kommer fra melkesyre. Vi kan få frem denne kulturen gjennom å legge til gjær og sukker til pasteurisert melk og la den stå i en stund. Hvor får vi disse kulturene fra?

Disse kulturene får vi fra å la melk stå i noen dager. En måte å skaffe seg disse på for eksempel er gjennom å legge ris i en bolle med vann og skille risen fra vannet etter at du har rørt om en del. Dette vannet skal du da la stå i ca tre til fem dager. Etter at det har stått lenge nok kan skal du ha 10 deler melk opp i en annen krukke og legge til 1 del av dette vannet som du nettopp har laget. Denne blandingen skal deretter stå i omtrent to dager. Du kommer til å få se et lag av noe som ligner på ost øverst i krukken, og dersom man siler ut væsken ut av denne krukken så har man melkesyrebakteriene i dette vannet.

Helsefordeler og forskjellige typer yoghurt

Yoghurt har veldig mange helsefordeler. For det første så inneholder det veldig mye næring, for eksempel så har det veldig mye kalsium i seg. Dette er veldig viktig for kroppen vår, og spesielt skjelett og tenner. Det er viktig å holde kroppen sunn, og det kan redusere sannsynligheten for forskjellige sykdommer og lidelser som for eksempel artrose. Dersom du allerede har det så kan du lese mer om artrose symptomer i denne lenken.

En av favorittene til folk som trener og prøver å bygge muskler er gresk yoghurt. Denne typen yoghurt inneholder faktisk veldig mye proteiner i forhold til de andre typene. Husk derimot at det fortsatt er en god del fett inkludert.

Ellers så kan yoghurt styrke immunforsvaret ditt og forbedre fordøyelsen din. Spesielt kan du undersøke Biola og se om denne probiotikaene kan hjelpe deg. Dette klassifiseres ikke direkte som en yoghurt, men det inneholder fortsatt mange av de samme melkesyrebakteriene.

Det eneste problemet med yoghurt som sagt, er at det kan inneholde litt for mye fett. Utenom dette så er det derimot anbefalt å legge til i dietten din.

panoply